“Merak Makinesi Projesi” Yenişehir’de hayata geçiyor
Mersin Yenişehir Belediyesi öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Öğrencilerin uzay ve havacılık bilimini daha güzel tanıyıp, öğrenmesi için Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit ve Yenişehir İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Necmettin Dinç ortasında 2022-2023 ve 2023-2024 eğitim öğretim yıllarını kapsayan “Merak Makinesi Projesi ve STEM Etkinlikleri” için işbirliği protokolü imzalandı.
Çocukların sorgulama, sorun çözme hünerlerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirerek mühendislik ve bilime olan ilgilerini arttırmayı amaçlayan Merak Makinesi Projesi kapsamında öğrenciler beş hafta boyunca alacakları tasarım içerikli modüllerin sonunda yapacakları çalışmaları Yenişehir Belediyesi Akademi’de sergileyecek. Yenişehir ilçesindeki devlet okullarında 2022-2023 periyodunda eğitim gören 200 öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yeniden devlet okullarında okuyan 400 öğrencinin katılacağı projede çocuklar, Yenişehir Belediyesi Akademi’de beş haftalık uygulamalı eğitim alacak. Öğrenciler, proje sonunda düzenlenecek olan aile-çocuk şenliğinde yapmış oldukları çalışmaları Yenişehirlilerle paylaşacak.Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan Merak Makinesi Projesi’nde çocuklar, gönüllüler rehberliğinde uzay ve havacılık temalı dizaynlar oluşturacak ve ayrıyeten bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgilerini de artırmış olacak. Ayrıyeten proje geleceğin mesleklerine yönelik etkinliklerle öğrencilerin hayal dünyalarının gelişmesine de imkan sağlayacak.
Başkan Özyiğit “Çocuklarımızın erken yaşlarda bilimle tanışmalarını çok önemsiyoruz.”
Merak Makinesi Projesi ve STEM etkinliklerinin çocukların eğitime çok değerli katkılar sunacağını söz eden Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Yenişehir İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle Merak Makinesi Projesi’ne ilçemizde konut sahipliği yapıyoruz. Çocuklar uygulamalı olarak deneysel ve bilimsel süreçler hakkında bilgi sahibi olacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda bilimle tanışmalarını çok önemsiyoruz. Teorik bilgiden fazla deneysel uygulamalar çocukları daha çok motive ediyor. Erken Çocukluk Gelişimi Projemizin basamaklarından biri olan 6-8 yaş atölye temelli eğitimlerle çocuklarımıza bu tıp eğitimleri veriyoruz. Robotik kodlama, STEM ve satranç eğitimleriyle çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Merak Makinesi Projesi’ni de bu tarafta çok değerli buluyoruz. Çocuklarımıza şimdiden güzel olsun.” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı