Haber

CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrısı” Buluşması… Hacer Foggo: “Yoksullukta Yoksullukta Değil, Zenginlikte ve Zenginlikte Buluşacağız”

HABER: EDDA SÖNMEZ – ÇAĞATAN AKYOL/ Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Yoksullukla Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nda; “Eşit, onurlu ve adil bir düzen kurmak, kadın ve çocukların teminatı olmak için yoksulluğu biriktirmek için buradayız. Bu ülkede yoksulluğun önlenmesi ve sona erdirilmesi için bu devletin tüm imkanları seferber edilecektir. Harcanan bütçe Türkiye’de sosyal yardımlar üçe katlanacak Güçlü sosyal devlet yoksulluğu “Zenginlikte ve zenginlikte, yoksullukta ve yoksullukta değil, zenginlikte ve kimsenin geride bırakılmadığı bir toplum inşasında, refahta, sosyal adalette buluşacağız” , gelir ve fırsat eşitliği ve kadınlar, çocuklar ve gençler için” dedi.

CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması” İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Stand Sarayı’nda gerçekleştirildi. CHP Yoksullukla Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo şunları söyledi:

“CHP’NİN ESAS HEDEFİ YOKSULLUĞU KÖKÜNE SONLANDIRMAK OLACAK”

“Türkiye, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca sıkıntılar gördük. Ama yokluğu da var olmayı da birlikte yaşadık, birlikte atlattık. Türkiye’de derinleşen yoksulluk” 20 yıldır adaletsizlik yol açmıştır.Zengin daha zengin fakir daha fakir ve bunun doğal karşılandığı bir dönemdeyiz.Bu ülkede eşitsizlik hiç bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı.Çünkü bu ülke hiç bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı. bu kadar umursamaz ve bu kadar kötü bir yönetim anlayışı… Türkiye’yi her geçen gün daha da fakirleştiren bu adaletsiz sisteme karşı CHP’nin öncelikli amacı, yoksulluğu kökten ortadan kaldırmak olacaktır.

Ülkemiz büyük bir ekonomik ve sosyal kriz içinde ama ülkemiz bu krizin üstesinden gelecektir. Burada bu ekonomik krizden nasıl çıkacağımızı konuşuyoruz. Yatırım, büyüme, teknoloji ve yeni nesil iş modellerinin yakın geleceğimizde nasıl kritik rol oynayacağını alanının önde gelen isimlerinden duyuyoruz.

Evlerdeki hikayeleri çok iyi bilen ve bu alanda uzun yıllar çalışmış biri olarak söylüyorum; Ben burada bu konuşmayı yaparken Aysel Hanım 9 yaşındaki kızına Pazartesi günü okul beslenmesine nasıl koyacağını düşünüyor. Fabrika çalışanları Ahmet, akşam sahibine görünmeden eve girmenin yollarını arıyor. Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan ve babası çiftçi olan Süleyman, okulda kullanacağı tıbbi malzemeleri düşünmektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu sözün büyüsü ve hakikatiyle geride çocuk bırakmayan bir sistem kurarken bir taş, bir çakıl taşı koymak için buradayım.

“AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KURUMU İLE TÜM SOSYAL YARDIMLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK”

Bugün burada açıklanan güçlü sosyal devlet vizyonuyla fırsat eşitliği çağı başlıyor. Bu kalkınma vizyonunun en değerli boyutlarından biri de sosyal devlettir. Çünkü sosyal devlet, her bireyin refaha adil bir biçimde ulaşmasını sağlar. Sosyal devlet, ifade özgürlüğü ile okullarda bedava yemek hakkını birbirinden farklı görmez. sosyal devlet; bir çocuğun beslenme hakkı ile eğitime erişim hakkı arasında hiçbir fark görmüyor. ve çocuğa en iyisini sunmayı amaçlar.

Her eve huzur, rahmet ve barış getirmenin yolu, herkese ve her aileye ekonomik güvence sağlamaktır. Nasıl? Öncelikle Aile Yardımları Sigortası ile. Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip tüm vatandaşlarımızı hayatları boyunca güvence altına alan bir modeldir. Çok iyi biliyoruz ki; Mevcut sosyal yardımlar yetersiz, insanımızın çok değerli bir bölümü güvencesiz. Giderek yoksullaşan bir toplumla karşı karşıyayız. Bütün bunlar yetmezmiş gibi insanlar sosyal yardım almak için kurumların ortasında gidip geliyor.

Bu nedenle CHP’nin iktidarının ilk 6 ayında Aile Nafaka Sigortası Kurumu kurulacak. Tüm sosyal yardımlar tek çatı altında toplanacak. Kimse sosyal yardım almak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Devlet zorda olanın ayağına gidecek. Bu da büyük bir bakış açısı, çalışma biçimi ve anlayışı değişikliği ve hak temelinde çalışmak anlamına geliyor. Mevcut sistemde sosyal yardım kuruluşlarının her birinin farklı yoksulluk tanımları bulunmaktadır. Yoksul aileleri tanımlamak için ileri sürülen gelir düzeyleri gerçekçi değildir.

Alım gücümüz çok düşük olan sosyal yardım olarak verilen meblağlar, yoksul ailelerin onurunu zedeliyor. Mevcut sistemde hangi kurumun kime yardım yaptığı çok belirsiz. Bu güçlü sistem sayesinde sosyal yardımlar artık her seçim döneminde ortaya atılan bir siyasi araç olmaktan çıkacak. Mevcut hükümet, tüm ailelerin tek tip olduğunu düşünüyor. Tüm bu farklılıkları gören, yoksulluğa çok boyutlu bakan bir sistem kuruyoruz.

“HER AİLEYE BİR SOSYAL HİZMET UZMANI GÖREVLENDİRİLECEK”

Ekonomik yoksulluk işin en bariz kısmı. Ama görünmeyen mahrumiyetler de var. Ekonomik yoksulluk başka sorunları da tetikliyor. Çocukları engelli olan ve onlara baktığı için çalışamayan anneler her türlü zorlukla karşılaşıyor. Ekonomik zorluklarla karşılaşan ailelerde çocukların eğitimden dışlanma riski çok daha fazladır. Hanelerde yoksulluk derinleştikçe şiddet eğilimi artmaktadır. Aile Yardım Sigortası Kurumu, hanemizi sadece ekonomik olarak değil, sosyal olarak da güçlendirecek bir sistem kuracaktır. Aile içi şiddeti yaşamadan önlemek, kadın ve çocukların huzurlu ve inançlı bir yaşam sürmelerini sağlamak, çocukların eğitim hakkını güvence altına almak, engellilerin haklarını korumak; Bu, hiçbir vatandaşın geride bırakılmadığı güçlü bir sistemdir. Aile Yardım Sigortası Kurumu kurulduğunda her aileye; Aile hekimine ek olarak sosyal hizmet uzmanı da atanacak. Tam 25 bin genç sosyal hizmet uzmanı istihdam edilecek. Devletin bu kurumdaki temsilcisi olarak her zaman ailelerle iletişim halinde olacak ve her zaman takibini yapacaktır. Bu sayede gençlere istihdam sağlanacak ve devletin temsilcisi olacak gençler ile aileler her yönden güvence altına alınmış olacaktır.

“ÖNCELİK TÜM GENÇLERE BURS VE İSTİHDAM SAĞLAMAK”

Aydınlık bir Türkiye’yi, yoksulluğu kalıcı olarak sona erdireceğimiz halkımızla birlikte inşa edeceğimiz yepyeni bir dönem başlıyor. O yoksul hanelerle birlikte yepyeni bir Türkiye’ye yürüyen bu değerli hareketin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Önce kadın… Devlete anne diyoruz. Kadınlar bu ülkenin bel kemiğidir. Bu ülkeyi kadın sevgisiyle, onların yoksulluğa ve mahrumiyete başkaldırısıyla yöneteceğiz. Tüm kadınların güvenliği ve refahı devlet tarafından garanti altına alınacaktır. Aile Yardımı Sigortası kapsamındaki sosyal yardımlar kadınların hesaplarına yatırılacaktır.

Ev hanımlarının bakım yükünün farkındayız. Aile Yardımları Sigortası ile engelli ve yaşlılara evde bakan tüm kadınların emeklilik hakkı devlet güvencesi altına alınacak. Sadece barınmada değil, bu topraklarda çalışan sigortasız tüm kadınların emekliliği de devlet tarafından garanti altına alınacak.

Evde, işte, tarlada, okulda; tüm kadınlar sosyal devleti arkalarında hissedecekler. Yeni Başlangıçlar Fonu ile risk altındaki kadınların sosyal ve ekonomik güvenliği garanti altına alınacak. Zorluk altında asla izin verilmez. CHP belediyeleri bu seferberliği başlattı. Yeni dönemde bunun teminatı devletin kendisi olacaktır. En çok ihtiyaç duyulan bölgelere hızla yurtlar yapılacak ve bir tek genç arkadaşımız barınma sorunu yaşamayacak.

“Gençlik bugünün garantisidir, geleceğin değil”

Gençlere geleceğin teminatı diyoruz. Hayır, gençler bugünün teminatıdır, geleceğin değil. CHP iktidarında kurulacak olan bu sistem, tüm gençlerin eğitim hayatını garanti altına alacak. Aile Yardımı Sigortası’ndan yararlanan tüm ailelerin gençlerine burs sağlanması öncelikli olacak ve istihdama da öncelik verilecektir. Bu sayede yoksulluğu hem önleyeceğimiz hem de sonsuza kadar bitireceğimiz bir sistem kurulacaktır.

Çocuklarımız… Bu ülkede yaşayan tüm çocukların eşit muamele gördüğü bir Türkiye inşa edeceğiz. Mevsimlik tarım işçisi çocuklarından yetimlere; Aile zengin ya da fakir olsun, her çocuğun yeterli yaşam ve eğitim hakkı devletin güvencesi altında olacaktır.

“YOKSULLUKTA VE YOKSULLUKTA DEĞİL, ZENGİNLİKTE VE ZENGİNLİKTE BİRLİKTE BULUŞACAĞIZ”

Dünya farklı bir yere gidiyor. Sadece çocuklarımızın eğitim hakkını güvence altına almakla kalmayacak; Çağın ruhuna uygun gelişmiş bir eğitim sistemi ile çocukların yoksulluğun değil, yeni teknolojinin öncüsü olmalarını sağlayacağız. Her alanda eşit ve bizi geleceğe taşıyacak bir nesil inşa edeceğiz. Eşitlik anaokullarında başlayacak. Ek Aile Sigortası kapsamındaki ailelerin çocuklarına ücretsiz kreş sağlayacağız. Eşit ve kaliteli eğitime erişim anaokullarından başlayarak her çocuğun hakkı olacaktır.

Bugün yine çocuklarının yanındaki beslenme çantasına konulacak; Bir dilim ekmekten bahsediyoruz. ve ne yazık ki bu durum her geçen gün büyük bir salgın gibi yayılıyor. Hiç kimse ve hiçbir kurumun tek bir çocuğa bile bunu yaşatmaya hakkı yoktur. Aile Ek Sigortası, önce çocukların mutluluğunun garantisi olacak.

Sosyal yardım karşılığında hep bir şeyler istendi. Sosyal yardım alabilmek için parti üyeliği gerekiyordu. Oy yoksa ekmek de yok denildi. Ama artık bu sistem değişiyor, değişecek. Eşit haysiyet ve adalete sahip bir sistem inşa etmek için buradayız. Kadın ve çocukların garantörü olmak için yoksulluğu biriktirmek için buradayız. ve her zaman bir araya geliriz.

Bu devletin tüm imkanları bu ülkede yoksulluğun önlenmesi ve sona erdirilmesi için seferber edilecektir. Türkiye’de sosyal yardımlara harcanan bütçe 3 katına çıkacak. Kimin ihtiyacı varsa bu devlet ona koşar. Çünkü biliyoruz ki; Devletin gelirleri tabana inmezse ve sosyal adalet sağlanmazsa ülkemizin kalkınması ve refaha kavuşması mümkün değildir. Çocukların ellerinin nasırlardan arındığı, anne babaların yoksulluğa yenik düşmediği bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. bunu da güçlü bir sosyal devletle yapacağız.

Güçlü bir sosyal devlet, yoksulluğun sona ermesi ve refah içinde buluşma, sosyal adalet, gelir ve fırsat eşitliği, kimsenin geride bırakılmadığı bir toplum inşa etmek; Kadınların, çocukların, gençlerin ve Türkiye’nin teminatı olacaktır. Yoksullukta ve yoklukta değil, zenginlikte ve hep birlikte zenginleşmede buluşacağız. İnanın, bize katılın. Hep birlikte başaracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort